Szezonzáró Magyar Kupa a Kamaraerdei Curling Klub szervezésében

Véget ért a Magyar Kupa

Véget ért a Magyar Kupa, véget ért a 2023-24-es curling szezon.

A kamaraerdei curling pályán a Curling Sport Kft. rendezésében május 3. és május 5. között lett megrendezve az idei Magyar Kupa 8 résztvevő csapattal. A verseny nagyon jó, a hagyományos klubéletet idéző hangulatban zajlott és nagyon izgalmas, néha kiélezett csatákban dőltek el a végső helyezések.

a 8 résztvevő 2 csoportban körmérkőzést játszott, majd a csoportelsők közvetlenül, a csoport másodikak az ellenkező csoport harmadik helyezettjével megküzdve juthattak a legjobb 4 közé. A középdöntő győztesei a kupagyőztesi címért, míg a középdöntő vesztesei a bronzéremért küzdöttek a vasárnapi végső felvonásban.

A verseny végig online formában került közvetítésre, az online eredményeket pedig az érdeklődők a Softpeelr programon keresztül követhették.

Az eredményhirdetésen nagy tapsot kaptak az érmesek és a helyezettek, de ugyanilyen elismerésben részesültek a bírók és a jégmesterek is, akiknek nem kis szerepük volt a verseny sikeres megrendezésében.

A végső eredmények:

  1. Vasas G-Force
  2. FTC Jaguars
  3. UTE Team Czermann
  4. Vasas Nők
  5. SSC Vulptices
  6. CFLT Team
  7. Rolling Stones
  8. B Terv

Bár a verseny miatt nem tervezünk idén külön Szezonzáró curling versenyt, de bízunk abban, hogy a résztvevő csapatok és kilátogató vendégek most is jól fogják érezni magukat. Tervezzük viszont, hogy a következő szezon elején – ha az időjárás engedi – főzőversennyel egybekötött Szezonnyitó versenyt rendezünk! (kis ízelítő egy régebbi Szezonzáró versenyről)

Rókusfalvy András