A curling az ügyesség és a hagyomány játéka. Egy jól kivitelezett csúsztatást öröm nézni és jó érzés látni, hogy a játékosok a curling igazi szellemiségéhez hűen megőrzött tradíciók szem előtt tartása mellett lépnek pályára. A curling játékos célja a győzelem, de sosem az ellenfelek megalázása. Nem próbálja megzavarni az ellene játszókat, sem pedig meggátolni őket abban, hogy legjobb tudásuk szerint játszhassanak. Az igazi curling játékos inkább elveszít egy mérkőzést, mintsem a szabályok ellenében játsszon.

 

A játékosok tudatosan sosem szegik meg a szabályokat, és a hagyományokat sem hagyják figyelmen kívül. Amennyiben észlelnek ilyen, nem szándékosan elkövetett szabálytalanságot, azonnal jelzik azt az illetékesnek.

Habár a curling célja a résztvevők viszonylagos gyakorlottságának felmérése, a játék szellemisége megköveteli a résztvevőktől a barátságos, sportszerű és becsületes magatartást.

Szükséges, hogy ez a hozzáállás befolyásolja a játék szabályainak alkalmazását és értelmezését, valamint vezérelje a résztvevőket a jégen, illetve azon kívül.

Kép forrása: World Curling Federation

[ Vissza ]