A magyar férfi válogatott sikerével ért véget a szezon első – Szezonnyitó – curling versenye. 

A végeredmény:

 1. UTE Team Czermann
 2. Team Jagenmaister
 3. FTC Girls Jam
 4. Team EYOF
 5. Tatabánya Ifi
 6. Tatabánya Felnőtt 2
 7. Tatabánya Felnőtt 1

A verseny jó hangulatban zajlott bár a Schenkel rendszer kissé szokatlan volt néhány kezdő csapat számára. A szinte kizárólag curlingben használatos lebonyolítási rendszer lényege, hogy a kialakult erősorrend határozza meg a következő körben a csapatok párosítását és az időrendjét. Viszont, ha két csapat már játszott egymással, akkor az erősorrendben előrébb álló csapat a következő gyengébb csapattal lesz összepárosítva. Abban az esetben, ha már nincs gyengébb csapat (mert a lista alján álló csapatoknál fordul elő az újrajátszás) a szervezőkre van bízva, hogy megoldást találjanak, mely csapatokat párosítják újra és milyen időrendet alakítanak ki. 
Szerencsére a szoros időrend ellenére a verseny utolsó teljes körében is meg tudtuk oldani, hogy a pályán lévő csapatok elkezdhessék a párosításnak megfelelő mérkőzéseket, így zökkenőmentesen lejátszhatták a csapatok az összes mérkőzést. Ehhez persze némi rugalmasság szükséges mind a szervezők mind a csapatok részéről, de hát éppen ezt jelenti a curling spirit és a bonspiel versenyek szellemisége – nem elsősorban az ellenfél legyőzése a cél, hanem maga a játék, a sportszerű küzdelem.

Az utolsó körben a papírforma szerinti 4 csapat került és a döntőben a Team Czermann (férfi válogatott) legyőzte a Team Jagermesister csapatát, míg a bronzmeccsen a Girls Jam (női válogatott) diadalmaskodott a fiatal Team EYOF csapata ellen.

Gratulálunk a győzteseknek és a helyezetteknek, az összes résztvevőnek köszönjük a részvételt valamint köszönjük a bírói munkát és a jégmesternek a jégkészítést!

______________________________________________________________________________

Nyárra ugyan félretettük a curlinges felszerelést, de szeptember 10-től SZEZONNYITÓ VERSENNYEL megnyitjuk az új szezont és ezzel a curlingversenyek sorát is.

 • A verseny ideje: 2022. szeptember 10-10.
 • Nevezési határidő / deadline of entering :
  • 2021 szeptember 5. 17.00 óráig
 • Nevezési díj: 80.000.- Ft/csapat
 • Entry fee: 210 EUR
 • 8 csapat / 8 Teams
 • Svájci rendszer / Schenkel system